برای توقف جنگ در غزه و کاهش آثار روانشناختی آن تلاش کنید
درخواست انجمن روانشناسی ایران از سازمانهای جهانی
امروزه در اوج بالندگی تمدن و در میان پیشرفتهای شگرف علمی و فرهنگی، متاسفانه در گوشه و کنار دنیا شاهد جنگ و خشونت هستیم. شعلههای جنگ در نوار غزه و کشته و زخمی شدن هزاران نفر، بی خانمان شدن دهها هزار نفر دیگر، تخریب گستردۀ زیرساختها و مصیبتهای روانی برای مردم، بهویژه کودکان و زنان، دردناکتر از همه است.
انجمن روانشناسی ایران ضمن همدردی با آسیبدیدگان نوار غزه، تاسف و نگرانی فراوان خود را از این مصیبتِ انسانساخت و پیامدهای روانی- اجتماعی ناشی از آن اعلام میدارد. همه ما درختانِ یک باغ هستیم، جنگ باغ را ویران میکند. جنگ تنها رنج و درد و نیستی به همراه ندارد، بلکه اثرات تروماتیک و منفی آن بر سلامت روان افراد ممکن است سالها ادامه داشته باشد. نهتنها همۀ افراد در معرض جنگ، بهویژه کودکان و زنان، بلکه انسانهای سراسر گیتی که در جریان اخبار جنگ قرار میگیرند، پیامدهای ناگوار آسیب روانی را تجربه میکنند که اختلالات اضطرابی، افسردگی، استرس پس از سانحه و سایر اختلالات روانی از آن جمله است.
انجمن روانشناسی ایران از سازمانهای جهانی درخواست میکند برای پایان دادن به جنگ و تامین امنیت و رفاه کودکان، زنان و همه ساکنین غزه که در معرض پیامدهای روانشناختی جنگ هستند تلاش کنند. همچنین از سازمان جهانی بهداشت (WHO)، انجمنهای جهانی روانشناسی و روانپزشکی و سازمانهای جهانیِ مرتبط با سلامت روان و نیز از صلیب سرخ می خواهد که با توجه به ضرورت مداخلات فوری، حمایت های روانی و اجتماعی لازم را برای این افراد فراهم آورند.
انجمن روانشناسی ایران
30 مهر 1402