مطالعۀ سلامتِ روانی سالمندان طی همه گیری کووید-19 در 33 کشور
کارمَن ام. تایلر[1]، گریس بی. مَککی[2]، الیزابت آلزوئیتا[3]، پُل بی. پِرین[4]، کریستین کینگزلی[5]،
فیونا سی. بِیکِر[6]، خوان کارلوس آرانگو-لاسپریلا[7]، 11 مه 2021
ترجمۀ چکیده: پانتهآ وثوقی
دانش آموختۀ کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن
با اینکه سالمندان در برابر عوارض کووید-19 و مرگ ناشی از آن، آسیب پذیری بسیار زیادی دارند، در راستای چگونگی اثرگذاریِ همهگیری کووید-19 و ویژگیهای شخصیتی بر سلامت روانی آنها، در سطح جهان مطالعات اندکی انجام شده است.
هدف از این تحقیق زمینهیابی، بررسی روابط بین جمعیتشناختی، اثرات کووید-19 بر زندگی، افسردگی و اضطراب در بزرگسالان 60 ساله و بیشتر، در 33 کشور بود. حجم نمونه متشکل از 823 سالمندِ 60 تا 94 ساله بوده که در 33 کشور اقامت داشتند. این افراد، نظرسنجی برخط(آنلاین) را که از طریق پُست (الکترونیک) و رسانههای اجتماعی دریافت کرده بودند، طی زمانِ 10 دقیقه پاسخ دادند.
نتایج نشان داد، همانطورکه اقامت در کشوری با داشتن درآمد بیشتر، میتوانست اضطراب و افسردگی را پیشبینی کند، جدا شدن از عزیزان و درگیری با آنها نیز هر دو میتوانند اضطراب و افسردگی را پیشبینی کنند. از طرفی دیگر، تحت درمان بودن به خاطر علائم شدید کووید-19 و کاهش مسئولیتهای کاری، هر دو افسردگی را پیشبینی کردند در حالیکه سازگار شدن با دورکاری[8] و داشتن سن کمتر، افسردگی و همچنین اضطراب را پیشبینی کردند.
شرکتکنندگانِ ساکن اروپا و آسیای مرکزی، افسردگی بیشتری را نسبت به سایر مناطق و اضطراب بیشتری را نسبت به ساکنین آمریکای لاتین و کارائیب، گزارش کردند. بیماری همهگیر کووید-19، اثرات زیانباری بر سلامت روان سالمندان در سراسر جهان گذاشته است. یافتههای پژوهش، پیامدهای مستقیمی برای خدمات بهداشت روانی داشته که اگر به سالمندان ارائه شود احتمال دارد به تسهیل سازگاریهای روانشناختی سالم، کمک کند.
شکل 1. نمودار فرآیند ثبت/حذفِ شرکت کنندگان
شکل 2 (افسردگی)
شکل3 (اضطراب)
این مقاله برگرفته از مجلۀ بینالمللی سلامت عمومی و پژوهش محیطی[9] است. اصلِ کامل مقاله را می توانید از طریق لینکهای زیر مطالعه بفرمایید:
https://doi.org/10.3390/ijerph18105090https://www.mdpi.com/1660-4601/18/10/5090
[1].Carmen M. Tyler
[2].Grace B. McKee
[3].Elisabet Alzueta
[4].Paul B. Perrin
[5].Kristine Kingsley
[6].Fiona C. Baker
[7].Juan Carlos Arango-Lasprilla
[8]. Working from home
[9]. International Journal of Environmental Research and Public Health