تغییر اساسی در ملاکهای تشخیصی اختلالهای شخصیت در پنجمین نسخه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی (DSM-5)
پیمان یوسف زاده
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
ویراستار: زهرا طاهری فر
در ملاکهای تشخیصی پنجمین ویرایش راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی که توسط انجمن روانپزشکی آمریکا APA ارائه شده است، صورتبندی جدیدی جهت ارزیابی و تشخیص اختلالهای شخصیت پیشنهاد میکند.
تغییر پیشنهادی شامل تلفیق انواع اختلالها با ویژگیهای شخصیت بیمارگون و مهمتر از آن، در مورد سطوح مختل شدن عملکرد که در قالب «کارکرد شخصیت» تعریف میگردد، میباشد. مدل دورگه فوق با چهارچوب چندبعدی خود، تفاوت فاحشی نسبت به شیوه ارائه اختلالهای شخصیت در راهنمای فعلی دارد؛ در DSM فعلی که اختلالهای شخصیت در مقولههای رفتاری انعطافناپذیری ارائه شدهاند، ملاکهای جدید با هدف حداکثر کاربرد برای درمانگران و حداکثر سودمندی برای بیمارانتنظیم شدهاند.
DSM طبقهبندی استانداردی است که توسط متخصصان سلامت روان و سایر متخصصان حوزه سلامت برای مقاصد پژوهشی و تشخیصی مورد استفاده قرار میگیرد. ویرایش جدید راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی که در سال 2013 منتشر خواهد شد، حاوی آخرین دستاوردهای علمی در خصوص سببشناسی، ویژگیها و ارتباطات اختلالات روانی است. انتشار DSM-5حاصل بیش از یک دهه فعالیت دقیق و مستمر صدها متخصص از سراسر دنیا میباشد.
در طرح پیشنهادی کار گروه بخش شخصیت و اختلالات شخصیت DSM-5، انواع اختلال شخصیت از 10 طبقه ب