سخن نخست

سخن نخست

توسعه و ترویج علم روان‌شناسی از اصلی‌ترین اهداف تأسیس انجمن روان‌شناسی ایران محسوب می‌شود. در این راستا انجمن طی ماه‌های گذشته گام‌های ارزندۀ زیادی برداشته است که از آن جمله می‌توان به راه‌اندازی دورۀ دوم برنامه «شنبه‌شب‌ها با انجمن روان‌شناسی ایران» با مدیریت دکتر حمید یعقوبی، نایب رئیس محترم انجمن و تداوم سخنرانی‌های ماهانۀ انجمن با شیوۀ جدید و مدیریت دکتر نادر منیرپور، عضو محترم انجمن اشاره کرد.

 پرداختن به حرفه، از دیگر وظایف تصریح شده در اساسنامۀ انجمن روان‌شناسی ایران است. در این راستا، انجمن روان‌شناسی ایران که از بانیان تاسیس سازمان نظام روان‌شناسی است، در تداوم اقدامات سال‌های اخیر برای سالم‌سازی سازمان، طی ماه‌های گذشته در خصوص برگزاری قانونی «انتخابات پنجمین دورۀ شورای مرکزی و هیات بازرسان سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره» تلاش‌هایی را به‌صورت جداگانه و نیز در همراهی با برخی دیگر از انجمن‌های علمی روان‌شناسی ایران انجام داده است.

انجمن روان‌شناسی ایران، با توجه به حوزۀ فعالیت علمی خود، نسبت به مسائل مرتبط با بهداشت روان در سطح جامعه حساس بوده و در این خصوص حسب نیاز رهنمودهای لازم را به دست‌اندرکاران ارایه می‌کند. از آنجا که استیگما از چالش‌های مهم حوزۀ بهداشت روان بوده و در نگرش شهروندان نسبت به مشکلات و بیماری‌های روان‌پزشکی اثر منفی می‌گذارد و با توجه به برخی حکم‌های قضایی که انتظار می‌رفت بر استیگما بیفزاید، انجمن روان‌شناسی ایران در همراهی با سه انجمن علمی حوزۀ سلامت روان طی نامه‌ای به ریاست محترم قوۀ قضاییه نسبت به ابعاد روانی- اجتماعی این نوع احکام ابراز نگرانی کرد. به‌نظر می‌رسد خوشبختانه چنین نوع احکامی متوقف شده است.

یکی از وظایف ذکر شده در اساسنامۀ انجمن پرداختن به خدمات مرتبط با رشتۀ روان‌شناسی است. در این راستا، مرکز خدمات روان‌شناسی و مشاورۀ انجمن روان‌شناسی ایران فعالیت خود را به‌صورت نظام‌مند آغاز کرده است. شایان ذکر است مجوز فعالیت مرکز مشاورۀ انجمن، سال‌ها قبل از سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره اخذ شده بود و ماه‌ها قبل حکم مدیر مرکز، «آقای حمید پیروی» توسط زنده‌یاد دکتر رضا زمانی صادر شده بود، اما حساسیت امر و اینکه لازم است مرکز مشاوره انجمن روان‌شناسی ایران الگویی از خدمات حرفه‌ای را ارایه کند، برنامه‌ریزی‌ها با دقت خاصی انجام شده و اخیر با فراخوان، انجام آزمون و نیز مصاحبه برای جذب مشاوران مرکز، این برنامه‌ها شکل عملی به‌خود گرفته است.

یکی از افتخارات انجمن روان‌شناسی ایران، برگزاری منظم کنگره‌های دوسالانه انجمن است. امسال نهمین کنگره انجمن با تاکید بر «روان‌شناسی و مسائل اجتماعی» طی روزهای 24 الی 26 آبان در دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. این کنگره که دبیری علمی آن را دکتر سیدمحمدکاظم واعظ موسوی بر عهده دارد به‌واسطه استقبال خوب، 10 سخنرانی کلیدی، 10 پنل تخصصی و ده‌ها برنامۀ دیگر و حضور قریب 200 نفر از استادان روان‌شناسی کشور و رشته‌های وابسته در کمیته علمی آن، مهم‌ترین رخداد علمی روان‌شناسی کشور در سال جاری محسوب می‌شود.

قدردانی همزمان از استادان اثرگذار روان‌شناسی کشور و فعالیت‌های علمی نسل جوان، وجود دو جایزۀ علمی را، طی سال‌های گذشته با عنوان «جایزۀ زنده‌یاد دکتر علی‌اکبر سیاسی» و در سال اخیر، به‌دنبال فراق دردناک استاد دکتر رضا زمانی، با عنوان «جایزۀ زنده یاد دکتر رضا زمانی» رقم زده است. جایزه دکتر سیاسی به پایان‌نامه‌های برتر گرایش‌های روان‌شناسی و جایزۀ دکتر زمانی به مقالات پژوهشی اجرا شده با روش آزمایشی تعلق می‌گیرد. دبیری علمی این جوایز علمی را دکتر حمیدرضا حسن‌آبادی برعهده دارد و جوایز با حضور خانوادۀ دکتر سیاسی و دکتر زمانی، در نهمین کنگره انجمن روان‌شناسی ایران به برگزیدگان اعطا خواهد شد. انجمن روان‌شناسی ایران در حال بازنگری در آیین‌نامۀ گروه‌های تخصصی و آیین‌نامۀ نمایندگی‌ها و شعب انجمن است و در برنامۀ پیش‌رو، فعال کردن مجدد گروه‌های تخصصی و شعب انجمن را در دستور کار خود قرار داده است تا بتواند از ظرفیت همه اعضا در سطح کشور برای توسعه و ترویج علم روان‌شناسی برخوردار باشد.

دکتر حمید پورشریفی

رئیس هیأت مدیره انجمن روان‌شناسی ایران

آدرس انجمن روان‌شناسی ایران:

تهران، سیدخندان، ابتدای سهروردی شمالی، کوچه سلطانی (قرقاول)، پلاک ۳۷، طبقه سوم

کدپستی: 

1555716755

تلفن:  09367740873 (ساعت پاسخگویی: شنبه تا چهاشنبه، از ساعت 9 الی 14)

فکس: 86120659

کلیه حقوق برای انجمن روانشناسی ایران محفوظ است. – 1400©

طراحی سایت توسط شرکت مهندسی اشاره شرق