عصب‌پژوهی عاطفی در روان‌درمانی (راهنمای بالینگران برای کار با هیجانات)

  • صفحه اصلی
  • عصب‌پژوهی عاطفی در روان‌درمانی (راهنمای بالینگران برای کار با هیجانات)
عصب‌پژوهی عاطفی در روان‌درمانی (راهنمای بالینگران برای کار با هیجانات)

عصب‌پژوهی عاطفی در روان‌درمانی (راهنمای بالینگران برای کار با هیجانات)

تألیف: فرانسیس ال. استیونز

مترجمان: مهدی آزاد، فاطمه رضایی شاهی

معرفی کتاب:

هدف کتاب استفادۀ بهتر از هیجان در روان‌درمانی است. فصل اول دربارۀ این است که چرا معتقدم این کتاب ضروری است. دو فصل بعدی پیشینه و مبانی علم عاطفی و نوروساینس عاطفی را ارائه می‌دهند. سپس به عمل نوروساینس عاطفی بالینی می‌پردازد. این کتاب که با بخش آگاهی هیجانی و ذهن آگاهی شروع می‌شود، نحوۀ به‌کارگیری این تکنیک‌ها را در استفادۀ مؤثر از هیجانات در درمان توضیح می‌دهد. من با مبحث ذهن‌آگاهی شروع می‌کنم زیرا بیمار باید قبل از انجام اقداماتی برای کار با احساسات، از احساس خودش آگاه باشد. هنگامی‌که از احساس(ها) آگاهی پیدا کردید، اغلب مهم است که به آن (ها) اعتبار ببخشید و برای آن‌ها خود-شفقت ورزی ایجاد کنید. پس‌ازاین، تمرکز اغلب بر تنظیم هیجانات تا سطح متعادلی از برانگیختگی است که برای تغییر مؤثرترین است. در فصل‌های بعدی به هیجانات فردی می‌پردازم و در نهایت تکنیک تثبیت مجدد عاطفه معرفی می‌شود. کتاب این موضوعات را در قالبی متوالی از اولین گام‌های اساسی در حرکت به­سمت رویکردهای عمیق‌تر و جامع‌تر تغییر ارائه می‌کند. با این‌حال، خوانندگان تشویق می‌شوند تا تکنیک‌ها را به ترتیبی که برای خود یا بیمارانشان مفیدتر است، به کار ببرند. افراد مختلف به چیزهای متفاوتی نیاز دارند. برخی از بیماران ممکن است کاملاً از احساس خود آگاه باشند، برخی دیگر ممکن است در تنظیم هیجانی قوی باشند، درحالی‌که برخی ممکن است برای خود-شفقت‌ورزی نیاز به کمک داشته باشند. به همین دلیل، خواننده تشویق می‌شود که به هر فصل یا قسمت مراجعه کند چون ممکن است برای خودشان یا بیمارانشان مفید باشد.

   اکثر اختلالات روانی شامل هیجانات ناراحت‌کننده هستند، با این‌حال هیجانات اغلب در سبب‌شناسی و درمان آسیب‌شناسی روانی به‌عنوان ثانویه در نظر گرفته می‌شوند. این کتاب با استفاده از هیجانات بیمار به‌عنوان نقطۀ کانونی درمان، مدلی جایگزین از روان‌درمانی ارائه می‌دهد. این کتاب منحصربه‌فرد هیجانات را به‌عنوان منبع اصلی مداخله می‌بیند، جایی‌که آن‌ها قدردانی و تجربه می‌شوند و از آن‌ها آموخته می‌شود، نه اینکه صرفاً تنظیم شوند. دکتر استیونز بر اساس آخرین پیشرفت‌ها در نوروساینس عاطفی، از مداخلات مبتنی بر علم با رویکردی متوالی برای کمک به بیماران مبتلابه اختلالات روان‌شناختی استفاده می‌کند. فصل‌ها بر نحوۀ استفاده از آگاهی هیجانی، اعتبار هیجانی، شفقت به خود، و تثبیت مجدد عاطفه در کار درمانی تمرکز دارند. مداخلات برای هیجانات خاص مانند خشم، طرد شدن، حسادت و میل نیز مورد توجه قرار می‌گیرد. خواندن این کتاب برای متخصصانی که روان‌درمانی می‌کنند، مددکاران اجتماعی و مشاوران سلامت روان دارای مجوز، همچنین هرکسی که به علم هیجان مغز بنیان علاقه دارد، ضروری است.

   دکتر فرانسیس ال. استیونز به‌عنوان روانشناس در ووستر، ماساچوست کار می‌کند. او کلاس‌های مختلفی را در زمینۀ روان‌شناسی و نوروساینس تدریس کرده است. تحقیقات او بر کاربردهای نوروساینس عاطفی در روان‌درمانی متمرکز است.

آدرس انجمن روان‌شناسی ایران:

تهران، سیدخندان، ابتدای سهروردی شمالی، کوچه سلطانی (قرقاول)، پلاک ۳۷، طبقه سوم

کدپستی: 

1555716755

تلفن:  09367740873 (ساعت پاسخگویی: شنبه تا چهاشنبه، از ساعت 9 الی 14)

فکس: 86120659

کلیه حقوق برای انجمن روانشناسی ایران محفوظ است. – 1400©

طراحی سایت توسط شرکت مهندسی اشاره شرق