جایزه دکتر سعید شاملو
مقدمه
به منظور ارج نهادن به فعالیتهای ارزشمند پژوهشگران اعم از اعضای محترم هیأت علمی آموزشی و پژوهشی، کارکنان دانشگاهها و دانشجویان و سایر اندیشمندان، فعالان علمی و پژوهشگران آزاد (غیر هیأت علمی) و ترغیب و تشویق هر چه بیشتر آنها به انجام فعالیتهای پژوهشی، و همچنین تعریف معیارها و استفاده از یک دستورالعمل مشخص و ثابت در تعیین پژوهشگر برتر، این آییننامه به منظور “انتخاب پژوهشگران برتر در حوزه بالینی” برای دریافت جایزه دکتر شاملو تدوین شده است. این جایزه که طی تفاهمنامهای بین خانواده محترم زندهیاد دکتر سیعد شاملو و انجمن علمی روانشناسی ایران منعقد شده است به پشتیبانی و حمایت مالی خانواده زندهیاد دکتر شاملو از طریق انجمن علمی روانشناسی ایران بزرگترین انجمن علمی حیطه روانشناسی به پژوهشگران برتر حوزه بالینی تعلق میگیرد. این جایزه، نشان از اهمیت دادن و قدردانی این خانواده بزرگ از اندیشهورزی و علم و یافتههای علمی در این مرز و بوم است.
اهداف
نحوه انتخاب پژوهشگران برتر
فعالیتهای پژوهشی که در محدوده زمانی سال 1380 تا 1400 صورت پذیرفته و به نتیجه رسیده باشد، مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. با توجه به اینکه امتیازات متقاضیان شرکت در فراخوان این جایزه، بر اساس فرمهای خوداظهاری بررسی میشود؛ لذا، مستدعی است که پژوهشگران محترم ضمن بررسی و تکمیل اطلاعات مربوط به موارد امتیازآور ذکر شده در این آئیننامه، فایل تکمیل شده را به آدرس ایمیل ذیل ارسال نمایند و از ارسال فرم ها به شکل فیزیکی خودداری فرمایند.
ملاکهای و فعالیتهای مشمول امتیاز
⭕️ملاک اول: متقاضی حداقل ۶ و ترجیحا ۱۰ مقاله در یک حوزه بالینی خاص (برای مثال، اختلالات خلقی، اختلال نقص توجه- بیش فعالی، اختلال شخصیت) داشته باشد که نیمی از آنها در نمایهنامههای (web of science) ISIیا Scopus نمایه شده باشند و دست کم یک مقاله داغ داشته باشد. لازم است متقاضی، نوبسنده اول یا نویسنده مسئول نیمی از مقالهها باشد. به مقالههای دارای گواهی پذیرش امتیازی تعلق نمیگیرد. هر مقاله ارائه شده در همایشهای علمی خارجی نمایه شده در نمایهنامههای (web of science) ISIیا Scopus فقط1 امتیاز دریافت خواهند کرد.
⭕️ملاک دوم: داشتنحداقل یک طرح پژوهشی مصوب خاتمه یافته با حسن اجرا از کارفرما در حوزه تخصصی در نقش مجری. ترجیحا نتایج طرح پژوهشی منجر به تولید محصول (تغییر در سیاستگزاری، کتاب کار و…) شده باشد. طرحهای پژوهشی که به فناوری (نوآوری، اکتشاف، طراحی نرم افزار، اختراع ثبت شده و Patent) ختم شده باشند امتیاز ویژهای دریافت خواهند کرد.
⭕️ملاک سوم: هدایت و راهنمایی حداقل 6 و ترجیجا 10 رساله دکتری در حوزه تخصصی محرز شده در ملاک اول. روششناسی نیمی از رسالهها مداخلات آموزشی یا درمانی باشد. رعایت اصول روششناسی مداخلات درمانی یا آموزشی و به ویژه اصول بیانیه کانسورت بخش الزامی در امتیازدهی رساله است.
⭕️ملاک چهارم: تالیف و ترجمه کتاب در حوزه تخصصی. کتب در انتشارات معتبر دانشگاهی یا غیردانشگاهی چاپ شده باشد. کتب ترجمه شده باید از کتب معتبر و شناخته شده باشد. فرد متقاضی باید نویسنده اول یا مترجم اول باشد.
⭕️ملاک پنجم: سردبیری، عضویت در هیئت تحریریه نشریات، عضویت در انجمنهای علمی معتبر و با سابقه، عضویت فعال در شوراها و کمیتههای وابسته به معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، پژوهشکدهها یا پژوهشگاهها، دریافت جوایز معتبر علمی یا فناوری، مقامهای پژوهشی کسب شده در دانشگاهها و یا جشنوارههای ملی و بینالمللی معتبر.
⭕️ملاک ششم: وضعیت شاخص هرش(H-index) و وضعیت تعداد ارجاعات(Citation) در رشته موضوعی در مقایسه با رقبای شرکت کننده در جایزه قابل قبول باشد.
⭕️ملاک هفتم: اثرگذاری در حیطه پژوهشهای بالینی. نظیر، تالیف کتب و مقالات در حیطه روششناسی پژوهش، هنجاریابی ابزارهای روانشناختی معتبر، شهره به ایجاد خط پژوهشی خاص در یک حیطه بالینی بر اساس مستندات، تولیدات فناورانه در حیطه بالینی.
تبصره 1: به هر فعالیت، فقط یک بار امتیاز تعلق میگیرد.
شرایط ورود به فراخوان جایزه
مثال: روانشناسی بالینی (درمان افسردگی)، روانشناسی بالینی کودک (درمان اضطراب جدایی)، روانشناسی سلامت (درمان ام اس) و روانشناسی مدرسه (درمان اختلالات رفتار)، روانشناسی شناختی (نظریه درمان ADHD)، روانشناسی تربیتی (نظریه درمان LD)، روانشناسی کودکان استثنایی (نظریه درمان اتیسم) و روانشناسی بدون گرایش (درمان استرس)